Dit is hoe het begon

Ik ben een therapeut met een grote interesse in zorginnovatie en applied science. Shockwave therapie voor de behandeling van spasticiteit is daar een goed voorbeeld van en daar richt ik me nu volledig op.

In de eerste lijn heb ik veel gewerkt met shockwave therapie en echografie bij peesproblemen. Een aantal jaar geleden kreeg ik de kans om te gaan werken in Revalidatiecentrum Klimmendaal.

Ik wilde mijn werk in de eerste lijn netjes afronden met een overzicht van wetenschappelijke artikelen over alle mogelijke toepassingen van shockwave therapie. Bij toeval stuitte ik daar op artikelen die de effecten van shockwave op bij spasticiteit onderzochten.

Ik raakte hierdoor gefascineerd, heb me in dat onderwerp vastgebeten en het nooit meer losgelaten. Het werd voor mij steeds duidelijker dat hier een grote kans lag om iets toe te voegen aan de zorg rondom spasticiteit en de kwaliteit van leven van patiënten te vergroten. 

Tot voor kort werkte ik als kinderfysiotherapeut en productspecialist shockwave therapie bij ‘De Hoogstraat Revalidatie’. Ik heb daar een belangrijke rol vervuld bij de implementatie van shockwave therapie als behandelmethode bij spasticiteit op de afdeling kind & jeugd.

En hier houd ik me nu mee bezig

Op dit moment werk ik als docent fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast schrijf ik samen met twee hoofdonderzoekers van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en de medisch manager van de Hoogstraat afdeling kind & jeugd een systematic review over de effecten van shockwave therapie op de symptomen van spasticiteit bij kinderen met cerebrale parese. Verder ben ik één van de docenten bij de cursus 'shockwave therapie bij spasticiteit' van opleidingdscentrum NT-e.

Ook verzorg ik informatiebijeenkomsten bij instanties als de Vereniging voor Revalidatie Artsen, MS Zorg Nederland, Basalt, Klimmendaal en de Hoogstraat. Ook heb ik de behandelmethode gepresenteerd op het internationale Dutch Congres of Rehabilitation Medicine, het Nationale Shockwave Congres, het nationale congres van de Nederlandse Vereniging voor Revalidatie Fysiotherapeuten en het nationale congres van de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (winnaar van de prijs voor beste wetenschappelijke poster). Ook ben ik voorzitter van de kerngroep ESWT bij spasticiteit van de Nederlandse Vereniging voor Revalidatie Fysiotherapeuten.